Handige websites

voor inwoners, met gemeenten

Er zijn verschillende websites waar informatie over pleegzorg is te vinden.

Pleegzorg Nederland

Pleegzorg Nederland geeft voorlichting aan publiek en pers, ontwikkelt campagnes voor de werving van pleegouders en maakt landelijk voorlichtingsmateriaal over pleegzorg. Op de website van Pleegzorg Nederland is onder andere algemene informatie, antwoorden op vragen en een lijst van boeken over persoonlijke pleegzorgverhalen van kinderen onder en boven de 12 jaar te vinden.

De NVP

De Nederlandse Vereniging voor Pleeggezinnen is een plaats voor pleeggezinnen: een plaats waar kennis, ervaringen, expertise en inspiratie van en voor pleeggezinnen worden samengebracht. Samen met de leden zet NVP zich in voor de verbetering van de pleegzorg in Nederland.

JongWijs

JongWijs is een netwerk van jongeren en jongvolwassenen met ervaring in een pleeggezin, gezinshuis of jeugdzorgboerderij. JongWijs biedt uit huis geplaatste jongeren mogelijkheden om de opgedane wijsheden in gezinsvormen, door middel van empowerment en een positieve benadering, te delen en in te zetten om te inspireren en te motiveren.

Stichting JIP: Jongeren in Pleeggezinnen

Een groep enthousiaste vrijwilligers uit alle delen van het land die jaarlijks een zomerkamp en weekend organiseren voor jongeren uit pleeggezinnen.

Jeugdzorg Nederland

Op de website van Jeugdzorg Nederland is onder andere informatie te vinden over pleegzorg en wordt de factsheet pleegzorg gepubliceerd.

Het Nederlands Jeugdinstituut

Het Nederlands Jeugdinstituut is het kenniscentrum dat actuele kennis over jeugd, vakmanschap en de organisatie van het jeugdveld verzamelt, verrijkt, duidt en deelt.