voor inwoners, met gemeenten

Ontdek de pleegouder in jezelf

Je interesse is gewekt om pleegouder te worden. Pleegouderschap heeft verschillende vormen, er is vast een vorm die bij jou past. De aanmelding, werving, selectie en begeleiding lopen via een pleegzorgaanbieder. Op deze website lees je over de verschillende vormen en mogelijkheden. Ook vind je hier een overzicht van de pleegzorgaanbieders in deze regio.

Week van de pleegzorg

Van 3 tot en met 10 november is het Week van de Pleegzorg. Het thema is dit jaar #GROENLICHT. De pleegzorgaanbieders laten hiermee zien je als pleegouder voor een kind het licht op groen kan zetten. Soms kan een kind tijdelijk niet meer bij de eigen ouders wonen. Kinderen die op pleegzorg wachten staan in de startblokken, maar voor hen staat het licht nog op rood. Zet jij het licht voor hen op groen?

Er zijn landelijk, ook in Gooi en Vechtstreek, te weinig pleegouders/pleeggezinnen om kinderen op te vangen. Pleegouders zijn daarom van onschatbare waarde én heel hard nodig. Fijn dus dat je deze website bezoekt om meer te weten te komen over pleegzorg. Op woensdag 10 november organiseren de pleegzorgaanbieders uit de regio Gooi en Vechtstreek gezamenlijk een online informatieavond.